Nieuw: Knaken

I - ROTTERDAM. 

 De komst van een nieuwe cryptopartij is voor mij om te zien hoe het in die wereld verloopt. Het eerste dat ik lees is dat Binance uit Nederland vertrekt en dat is een kans voor een partij om die ruimte in te nemen. Het twee motief is dat ik er in een nieuwsbrief over las, dus anderen gingen voor, en praten erover:

Knaken heeft vier pijlers voor ogen, waarmee omzet gegenereerd kan worden:

  1. 1. Trading, de huidige kernbusiness van Knaken: geld verdienen door handel voor klanten te faciliteren.
  2. 2. Bankpassen (debitcards): een dienst waarbij klanten met een debitcard hun crypto kunnen uitgeven in fysieke en online winkels.
  3. 3. Settle: het crypto-alternatief voor iDeal en 'Tikkie'.
  4. 4. IBAN rekeningnummers: bankrekening voor klanten.

Door in te zetten op meerdere diensten, kan Knaken per saldo ook meer verdienen per klant. "In een goed jaar schatten we in dat iedere klant ongeveer 80 euro per jaar opbrengt aan trading. ... We krijgen wekelijks de vraag vanuit klanten naar oplossingen om cryptovermogen in de 'echte wereld' uit te geven. Daar hebben wij oplossingen voor ontwikkeld... Waarbij we moeten groeien naar een platform waar beleggers niet alleen kunnen handelen, maar hun crypto net zo veelzijdig kunnen inzetten als traditioneel fiatgeld".

Verder gaat de CEO in op Knaken als Fintech-speler en het verdienmodel:  "Waar een klant met enkel handelsinkomsten, in een goed jaar, 80 euro oplevert, kan een klant die gebruik maakt van alle 4 de diensten, al snel 157 euro opleveren. Dat is een omzetstijging van 96% per klant! ... De cryptomarkt is een hele volatiele sector... er zullen ook jaren zijn, waarin het sentiment tegenzit. Zoals we in 2022 en 2023 hebben gezien.

"Om de positie van Knaken te versterken en in te zetten op nieuwe groei, heeft Knaken een kapitaalsronde opgezet... Beleggers kunnen zo blootstelling krijgen aan Knaken Cryptohandel B.V.. Dat gebeurt tegen een waardering van 6 miljoen euro". (Bron: IM Knaken Cryptohandel BV, via de investeerderspagina van Knaken. Via: beursbrink)

Op LinkedIn staat Knaken Cryptohandel B.V.: Crypto, Veilig & Simpel. FinanciĆ«le diensten Rotterdam, volgers 11 - 50 medewerkers. 8 gekoppelde leden. Een blik op "Waar ze hebben gestudeerd," leert dat de meeste een HBO-achtergrond hebben, drie een universitaire opleiding. Net iets meer gewicht uit de praktijk, zou ik dat vertalen. Professionals (8): 

  • CEO/Founder, 
  • Founder Cryptocommunity | Marketing Automation Specialist | Engineer | Championing Crypto Education & Community in DeFi, 
  • Office manager bij Knaken Cryptohandel B.V.
  • Marketing - Marketingadvies, Content-strategie
  • Bedrijfsconsultancy, HR-consultancy, Management-consultancy, Public relations, Merkmarketing, Personeelszaken, Financieel advies
  • Graphic Designer
  • ... Managing Director | Transformations | Turnarounds
  • ... Cryptohandel [geen toevoeging]

II - AMSTERDAM. 

Daar zit de gevestigde orde, hoe vreemd dat ook klinkt in deze cryptowereld:

Bitvavo is uit 2018, en heeft de volgende waarden:

  • Transparantie: Transparante (handels)kosten en markten
  • Toegankelijkheid: Ons platform en onze producten zijn zo toegankelijk mogelijk voor iedereen
  • Vooruitziend: Wij geloven in de digitale economie en in de toekomst van digitale valuta

Vooral die laatste spreekt me wel aan, maar is ook wel vreemd, vooruitziend is geen kernwaarde (transparantie is dat ook niet), want je kan tegen een medewerker niet zeggen dat hij wordt afgerekend op zijn vooruitziendheid.  Maar voor nu is vooruitziendheid wel een eis, en dat "geloven" ook. wanneer je niet in cryptos gelooft dan kan je beter stoppen met die business. (bron: https://bitvavo.com/nl/about)

III -  Rotterdam, Amsterdam... Digitale architectuur versus de echte wereld
Vreemd eigenlijk dat deze nieuwe cryptospeler zo geografisch gebonden is. Vertrouwen zit dus toch niet alleen in de Crypto zelf, maar in de fysieke winkel erom heen.

-- 6 september 2024. Cryptobedrijven vertrekken of stoppen wegens veeleisend AFM-toezicht. - Tientallen cryptobedrijven zijn van plan Nederland te verlaten of de deuren te sluiten. De door bedrijven op te hoesten toezichtkosten stijgen met miljoenen euro’s.
(https://fd.nl/financiele-markten/1522782/cryptobedrijven-vertrekken-of-stoppen-wegens-veeleisend-afm-toezicht)
 
--



Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Economie - Teveel wiskunde, te weinig geschiedenis?

Het grootste bordeel van Europa