De gewone miljonair (Chris Hogan)

Everyday millionaires, 2018, Is het resultaat van interviews van de auteur - Chris Hogan - met miljonairs, over ... miljonair worden. Deze samenvatting is via blinkist:

1. Je wordt geen miljonair wanneer je er niet in gelooft. EN wanneer het je lukt, moet je trots zijn.
De Amerikaanse droom is niet ten einde. Ook al geloven mensen er minder in, de beste remedie is, proof them wrong. Er zijn ca. 11 miljoen miljonairs in de VS, en deze weten dat ze winnaars zijn in de financiële wereld, oa. door hard te werken, maar dat betekent niet dat ze altijd winnen. Ze laten zich niet uit het veld slaan door een tegenvaller, en dat motiveert hen om opnieuw te winnen.

2. De meeste rijken verdienen hun geld met hard werken, en ze verdienen het.
De mythe is dat de rijken niet werken en hun geld cadeau kregen, maar niets is minder waar. Zo is er het verhaal van Thomas, die zijn beide ouders verloor die aan de drank waren. Hij wist dat hij drank en armoede wilde ontlopen. Hij zorgde voor een opleiding, promoveerde en werkte als wiskundeleraar voor 37 jaar. Hij spaarde en ging rationeel met zijn geld om. Puur hard werken bracht hem rijkdom. Bij Michael Phelps is het harde werken nog meer het ijs onder water waarvan mensen alleen de top van zien: hij trainde zes uur per dag en had een dag per week vrij. Hij zwom vijftig km per week en deed aan gewichtstraining. Bij miljonairs vind je weinig andere verhalen: het is hard werken.

3. Mensen met vermogen bouwen dit niet op door idiote risico's te nemen.
Geen enkele miljonair uit de studie had zijn geld gezet op een enkel aandeel in de beurs. De huidige Bitcoin krijgt veel aandacht, maar er is geen enkel bewijs dat dit een waarde heeft. 79% van de ondervraagden maakten hun vermogen bij elkaar door een eenvoudig pensioenplan, waar ze investeerden in groeifondsen met een gediversifieerd risico. Rijken krijgen hun vermogen dus niet van de ene dag op de andere... Er zijn wel gevallen die inde jaren 90 AOL-aandelen kochten, om snel rijk te worden, maar van een koude kermis thuis kwamen.  Zoals de Auteur zelf, die 25 mille verloor voordat hij zijn verlies nam. Een dure les.

4. De meeste miljonairs gaan niet naar dure scholen, en hebben geen hoog-betalende banen
62% van de miljonairs gingen naar een gewone publieke universiteit. eer is niks mis met dure universiteiten, zolang men maar geen studentenlening neemt. Deze kunnen je leven ruïneren.
De top drie van de banen - uit het onderzoek - zijn "gewone"ingenieurs-, accountant- of leraar-banen.

5. Het geld komt bij die miljonair terecht die verantwoordelijk is voor zijn eigen financiële succes.
Iedereen heeft het over de / een crisis tegenwoordig. Maar niemand praat over de verantwoordelijkheidscrisis die gaande is. De koude waarheid is dat mensen niet meer verantwoordelijkheid nemen voor hun financiële toekomst. De helft van de babyboomers hebben minder dan 10,000 dollar gespaard. Miljonairs begrijpen dat je je geld moet investeren (voor de lange termijn).

6. Miljonairs houden controle over hun financiële leven door dit intentioneel uit te voeren
miljonairs onderscheiden zich door hun intentionaliteit: dat is het verschil tussen "deciding & sliding." Wanneer je "uitgeleid," in je leven dan ben je niet in controle, wanneer je zelf beslist wel: je maakt specifieke keuzes. Dat betekent o.a. niet boven je stand leven, en leren om te investeren in plaats van dure dingen te kopen. 95% van de ondervraagden sparen voor grotere uitgaven en consumeren niet al hun inkomen. Deze mensen leven met een budget.

7. Miljonairs zetten doelen voor zichzelf en zorgen dat ze deze bereiken. Een even hoog percentage uit het onderzoek krijgt het zetten van "SMART" doelen. Tip: schrijf je doel op, dit zorgt voor een 42% grotere accountability (volgens een studie van Gail Matthews). Doelen zijn te verdelen in lange en korte termijn. Lange-termijn doel is bv het afbetalen van je huis. Hiermee transformeer je een schuld in een asset. Het afbetalen van een hypotheek levert vrije cashflow op om verder te investeren via de magie van samengestelde rente (volgens Einstein "de meest machtige kracht in het universum").

8. Het is de consistentie van miljonairs dat ervoor zorgt dat hun geld groeit terwijl ze slapen.
Het is moeilijk om geduldig te zijn, en iedereen is wel te verleiden voor korte termijn resultaten.

-- Het thema miljonair blijft aantrekkingskracht uitoefenen:
The automatic millionaire (David Bach) of, de Nederlandse versie:
2017/11/miljonair-met-gewone-baan
2019/04/de-miljonair-naast-ons

--
Of The Millionaire Dropout van Vince Stanzione. Hij kwam als Italiaans kind in Engeland en later in de VS. ZIjn verhaal is: doorzettingsvermogen loont, en falen is onderdeel van het spel, en als ik het kan (niet academicus, bijna failliet, af en toe dakloos) dan kan jij het ook. Daartoe moet je wel uit je comfort-zone stappen. En als je niet weet wat je wilt (bereiken) in je leven is de kans groot dat je het nooit zal bereiken. Denk positief, net als de acteur Gary Grant die zei: "ik begon te acteren als de persoon die ik wilde worden, en uiteindelijk ben ik die geworden." Visualiseer je doelen [dit is ook een terugkerend thema in deze boeken] en neem duidelijke beslissingen. Als self-employed heb je de meeste kansen... Dit is trouwens de tijd waar ondernemerschap de meetse kansen biedt door de globalisering en internet. Begin met een mail-order-bedrijf.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Economie - Teveel wiskunde, te weinig geschiedenis?

Het grootste bordeel van Europa