Kamagurka

De ene (zomer)gast is de andere niet. Zo luisterde ik kort naar een podcast met Marleen Stikker, en die begon over de matrix over blauwe en rode pillen* en mogelijkheidsdenken en kiest een fragment over hackers. Xs4all is opgericht door Nederlands meeste bekende hacker...

In de Podcast Zomergast luisterde ik als eerste naar Kamagurka.

Hij vertelt over GEK en GENIAAL dat die concepten dicht bij elkaar liggen. 

Over taboes, die moet je zien te doorbreken, dat is de opdracht van de kunstenaar. Als ook om de werkelijkheid minder serieus te maken, en het niet serieuze juist meer ernstig te maken. Er is een grens aan de ernst. Kunst is georchestreerde chaos, en dat is de wetenschap ook in feite. 

Om een kunstenaar te portretteren is een tekening van eigen bodem misschien wel de beste manier, neem deze hieronder "Emocratie." Knap!

--


https://nl.wikipedia.org/wiki/Kamagurka

* - De rode pil en de blauwe pil zijn een concept afkomstig uit de film The Matrix uit 1999. De rode pil komt overeen met het vernemen van een mogelijk verontrustende of levens-veranderende waarheid, en de blauwe pil komt overeen met tevreden doorgaan met het gewone leven. Slechts één van beide kan gekozen worden. (bron: Wikipedia)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)