Stress, een overzicht van eerdere posts

 Stress, wat is het precies. Zoekend op stress gaat het om een (uit) balans tussen:

  • draagkracht en draaglast 

  • belasting en belastbaarheid.

Over stress schreef ik al eerder:

De humor proberen te vinden in alledaagse situaties, en jezelf op een goedaardige manier tot doelwit van de humor maken. Het heeft te maken met gezond omgaan met stress.

Humor, seriously (Aaker & Bagdonas)

Live more by doing less. Hoe zorg je dat je stress vermindert en je productiviteit tegelijkertijd toeneemt.

The Joy of Missing out (Tanya Dalton)

Zijn vader werkte als directeur voor de gemeentelijke stadsontwikkeling en daarin beleefde hij veel stress, iets wat de econoom wilde voorkomen zo lees ik tussen de regels door

De magie van harmonie

Dagelijkse meditatie vergroot zelfbewustzijn en reduceert stress.

Breaking the habit of being yourself (Joe Dispenza)

Each behavioral type gets stressed and responds to stress differently.  For example, dominant types get stressed when you take their authority away. They respond by working harder or finding a scapegoat to blame.

De man die omgeven werd door psychopaten (Thomas Erikson)

Elk individu moet vechten voor erkenning

Het Eeuwige tekort. Een filosofie van de schaarste

Grens stellen. Laat stress van werk achter, en problemen thuis ook niet meenemen naar werk.

Grenzen (Cloud, Townsend)

Het groeiend aantal coaches lijkt door de coronacrisis - en de daarbij behorende stress - dus (nog) niet harder toegenomen dan het al deed.

Toename Coaches

Het verschil tussen Strivers en Thrivers is dat de eerste in alle gebieden van hun leven willen winnen en daardoor met stress geconfronteerd worden. Thrivers focussen op 1 ding. Hopen maakt het verschil: denken dat je het kan. En dat begint met een dagelijks patroon. Verander niet je hele leven want dat krijg je stress zoals de Strever, maar focus je op één ding dat je wilt verbeteren. Do more with less.

Change your day, not your life (Andy Core)

Het verschil van dit boek, de tweede auteur (Shafir) is psycholoog, is dat bandbreedte en het vernauwen van aandacht dat hiermee samen kan gaan, niet hetzelfde is als stress.

Schaarste (Mullainathan)

Hij gaat in tegen competitiedwang en beloningssystemen en stelt dat de meeste topfunctionarissen allemaal hartaanvallen en andere stresskwalen zoals hoge bloeddruk krijgen.

Het heft in eigen handen nemen

Juist de meest aangepaste, meest succesvolle mensen worden vaak door burn-out getroffen. Hun relatie met de wereld lijkt ideaal. Ze hebben fantastisch werk en kunnen zich er helemaal in verliezen. Waarom raken zij dan opgebrand?

Burn-out filosofie (Pascal Chabot) - drie recensies

Niet anders dan het trainingsproces dat vereist is voor psychoanalytici houdt Morins' onderzoek een erkenning in dat elk onderzoek is
betrokken door een mens, niet door een objectieve lens zonder emoties, stressoren, politieke en sociale beperkingen, enzovoort. Onderzoek vereist dus een proces van zelfonderzoek.

Edgar Morin

Niks doen, werkt tegen stress

How to be Idle (Tom Hodgkinson)

Onze smaak voor chemische bedwelmende middelen geen evolutionaire fout is, zoals ons zo vaak wordt verteld. Intoxicatie helpt zelfs bij het oplossen van een aantal kenmerkende menselijke uitdagingen: het vergroten van creativiteit, het verlichten van stress

Dronken

Ook al zorgt materiële rijkdom op het eerste gezicht voor verhoogd geluk, de toenemende stress door wisselende rijkdom om ons heen, maakt het verschil tussen wat we hebben en wat we willen bereiken groter en daarmee ons ongeluk

Sapiens (2)

Overwerkt zijn, is een vorm van stress

In gesprek met een trainer

Posttraumatic stress, stress management

Profiel van een coach. Esther Perel

Societies collapse when stress requires some organizational change

Het verval van complexe samenlevingen

Stress ziekteverzuim,

KPN en / over coaching

Stress, op het werk, pandemie, chronisch

The Big Quit

Stressing the importance... Nadruk leggen op iets

Hayek's Journey (1)

Stresstesten

Niet crisisbestendige architectuur

Te veel oefeningen leidde tot te veel aan stress en specifiek aan oxidatieve stress. dit leid tot vrije radicalen die het ouderdomsproces versnellen.

De lang leven paradox

Vermoeidheid dus. Fatigue kan het geluk helpen, bijvoorbeeld na sporten of andere inspanningen. Maar de vermoeidheid van de moderne mens komt door spanningen. Dit zal voor menigeen bekend terrein zijn: burnout, stress op het werk... Hier zijn we weer terug bij het begin waar de mens vast zit in zijn eigen probleem en als een autist in de wereld beweegt.

Vechten voor je geluk

Volatiliteit is stress

Je huid op het spel zetten

Vonden ook dat conservatieve ideologie een negatief effect heeft op stress en angst, en een positief effect op het gevoel dat informatie voldoende was, en op het vertrouwen in artsen.

Over Ideologie

Zoveel meer hulpvragen, zoveel meer depressiviteit, burn-outs, stressgerelateerde klachten! Die arme jeugd toch!

Kerstgedachte: Life is hard, ...


--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?