Financiële astrologie

Simon Vestdijk schreef destijds een boek over de wetenschappelijkheid van Astrologie. Hij combineerde daarmee een persoonlijke met een professionele interesse. Op eenzelfde manier wil ik ook naar astrologie kijken, maar dan gericht op finance. Het overkoepelende project gaat over De Toekomst (en hoe de verschillende partijen daar mee omgaan). Als iets over de Toekomst handelt dan is het wel Astrologie. Dat geeft ook aan hoe dubieus alles is wat we over de toekomst denken te weten, want Astrologie wordt nergens echt serieus genomen buiten hun eigen cirkels. 

"Het voorspellen van economische trends en marktprijzen is het brood-en-botergebruik van financiële astrologie, waardoor een praktische (d.w.z. potentieel geld verdienende) draai wordt gegeven aan planetaire beweging. Wil je weten hoe het weer morgen is? Neem contact op met een weersvoorspeller. Wilt u weten waar de beurs morgen, volgende week of volgend jaar staat? Bestudeer financiële astrologie.

Wat de planeten in de financiële astrologie vertegenwoordigen hangt nauw samen met hoe je ze vanuit een persoonlijk perspectief bekijkt, gewoon door erover na te denken met een financiële wending. [Dit is een duidelijke clou: zon is energie, planeten vertegenwoordigen een soort archetypische informatie of kennisidee]

Zon. De zon is de identiteit en vitaliteit van de markt of het bedrijf. Het vertegenwoordigt de CEO, voorzitter of eigenaar van een bedrijf. Het regeert de goud-, maïs- en diamantmarkten, evenals de luxe-, amusements- en goksectoren. [Ik kan me hier al over voorstellen dat vele andere financieel astrologen er andere ideeën op nahouden. De CEO als Zon? De eigenaar geloof ik wel dat die de zon is van het bedrijf, de CEO lijkt me toch anders te liggen. Follow-up: zoek bedrijven waar de oprichter nog een sterke invloed heeft.]

Maan. De maan vertegenwoordigt marktemoties, bijvoorbeeld de angst en hebzucht die verschijnen bij extreme prijzen. In een bedrijf staat de maan voor werknemers (vooral de vrouwen) en het publieke imago. De maan regeert zowel de zilvermarkt als de hotel-, woningbouw- en woningverbeteringssectoren.

Mercurius. Mercurius regeert de handel in het algemeen, evenals de aandelenmarkten in het algemeen, en in het bijzonder de media-, telecommunicatie-, transport-, foodservice- en recyclingsectoren. Het vertegenwoordigt de communicatie, reclame en verkoop van een bedrijf. In hard aspect naar Uranus kan het duiden op marktvolatiliteit.

Venus. In mijn boek betekent Venus geld, duidelijk en eenvoudig. In een bedrijf vertegenwoordigt het fusies, onderhandelingen en bankieren. Venus regeert de financiële, schoonheids- en modesector, evenals valuta-, suiker-, koper-, katoen- en tarwemarkten.

Mars. Mars staat voor marktactiviteit. Vergelijkbaar met hoe het zich gedraagt bij persoonlijke transits, is Mars vaak de trigger die een extreem hoge of lage prijs markeert. In een bedrijf heerst Mars over de motivatie, strategie en acties. Op de markten heerst het over mijnbouw, scherp gereedschap (oorlog en chirurgie), sloop, leger, vuur, ijzer en staal.

Jupiter. Jupiter, als de grootste weldoener, vertegenwoordigt een hoogtepunt van expansie en succes. Voor een bedrijf vertegenwoordigt Jupiter de bedrijfsvisie, marketing, public relations en internationale inspanningen. Op de markten heerst Jupiter in het algemeen over rentetarieven en obligaties, samen met de sectoren reizen, reclame, sport, internationale handel en de wet.

Saturnus. Saturnus vertegenwoordigt de organisatiestructuur van een bedrijf, evenals de fysieke gebouwen en onroerend goed. Op de markten heerst Saturnus over deflatie, onroerend goed, vee en hout. De voorraadsectoren van Saturnus omvatten bouwers, ingenieurs, mijnbouw en conglomeraten.

Uranus. Uranus gaat over onverwachte gebeurtenissen en verrassend nieuws die prijzen omhoog of omlaag kunnen doen gaan. In een bedrijf vertegenwoordigt Uranus zijn technologie, innovaties en netwerken. Op de markten denk ik dat het gemakkelijk is om te beweren dat Uranus cryptocurrencies regeert, ook al zou Venus ook levensvatbaar kunnen zijn. Uranus heerst ook over de technologie-, uitzendcommunicatie-, luchtvaart- en elektriciteitssectoren, evenals over uitvindingen in het algemeen.

Neptunus. Neptunus staat voor een bedrijf voor fusies, reorganisaties en schulden. Op de markten heerst Neptunus over inflatie, ruwe olie, aardgas, benzine, cacao, koffie en water. Aandelensectoren onder de heerschappij van Neptunus omvatten farmaceutica, energie, dranken en ziekenhuizen.

Pluto. Pluto is de machthebber van de financiële dierenriem en staat voor de macht, het geld en de massaproductie van een bedrijf. Op de markten regeert Pluto de markt voor langetermijnobligaties met Jupiter en ruwe olie met Neptunus. Zoek ook naar Pluto's signatuur in de sectoren atoomenergie, verzekeringen, wetenschappelijk onderzoek, vervuiling en afval/riolering.

Om trends te voorspellen met financiële astrologie, is het het beste om breed te beginnen en vervolgens toe te spitsen. Het breedste dat financiële astrologen beschouwen, zijn de langetermijncycli van Jupiter, Uranus en Saturnus. Jupiter zet uit, Saturnus trekt samen en Uranus brengt verandering.

De kortste cyclus van deze drie is Jupiter/Uranus met 13,8 jaar tussen conjuncties. Deze cyclus aan het begin kan een "uitdagende, feestelijke, uitbundige creatieve geest" stimuleren, aldus auteur Richard Tarnas in zijn boek, Cosmos and Psyche, dat ik ten zeerste aanbeveel om de culturele invloed van cycli buiten de planeet te begrijpen.

Een Jupiter/Uranus-conjunctie kan ook bullish zijn voor de aandelenmarkt, zoals het was toen het in 1983 een bullmarkt in gang zette die leidde tot recordhoogtes in 1987, toen Jupiter zowel Saturnus als Uranus in een driehoek bracht. Jupiter en Uranus staan weer conjunct op 21 april 2024.

De volgende cyclus is Jupiter/Saturnus, een 20-jarige cyclus die verband houdt met de


conjunctuurcyclus. De aandelenmarkt bereikt vaak een dieptepunt in de buurt van de conjunctie en piekt 10 jaar later bij de oppositie. Jupiter en Saturnus waren voor het laatst conjunct om 00 Waterman op 21 december 2020. Belangrijk is dat dit niet alleen een nieuwe cyclus van 20 jaar inluidde, maar ook een nieuwe cyclus van 200 jaar waarin deze twee planeten hun conjunctie in de lucht zullen maken. borden, of de "Air Economy", zoals ik het noem. Ze hadden hun conjuncties gemaakt in kruispunten van de aardetekens sinds 1842. Voor de rest van ons leven zullen economieën over de hele wereld lucht(tekens) waarderen, inclusief ideeën, technologie, gemeenschap en astrologie!

Ten slotte is de 45-jarige Saturnus/Uranus-cyclus op de lange termijn belangrijk omdat deze de status quo vs. verandering in evenwicht brengt. Interessant is dat de Dow Jones Industrial Average slechts zeven maanden vóór de Saturnus/Uranus-conjunctie in 1897 begon, dus de Amerikaanse aandelenmarkt is afgestemd op deze langdurige planetaire cyclus. De Amerikaanse aandelenmarkt is redelijk constant geweest in het bereiken van een dieptepunt in de buurt van de conjunctie, het bereiken van een recordhoogte bij de oppositie en het vervolgens binnen ongeveer zes jaar te overschrijden. We bevinden ons in het afnemende vierkante deel van de huidige cyclus, die begon in 1988, op weg naar de volgende conjunctie in 2032.

Deze drie cycli bepalen het grote beeld van economische en markttendensen. Begin vervolgens met het verfijnen door te kijken naar transits naar de first-trade horoscopen van uw favoriete markten. Vergeet niet om aandacht te besteden aan nieuwe en volle manen, verduisteringen, planeettekenveranderingen en retrograde stations om hun effect op de marktrichting en prijsbewegingen te zien.(Bron: Forecasting with Financial Astrology, Susan Gidel, MAY 12, 2022, https://www.astrology.com/article/forecasting-with-financial-astrology/)

Maar wat moetje hier nu mee? De markt heeft te maken met groei, krimp en verandering, dat is een gemeenschappelijk jargon. Saturnus-Uranus-cyclus geeft stabiliteit versus verandering aan, en dat is altijd bruikbaar. Maar hoe liggen precies de omslagpunten? En hoe voorspellend is e.e.a? De grootste uitdaging lijkt me dat de astrologen zo hun eigen jargon hebben en de beurshandelaren ook. Via een kleurenkalende zag ik een detailering in vier omschrijvingen: groen is bullish, rood is bearish, blauw is volatiel en geel is een energie shift. Maar het lijkt me moeilijk om een trader daar op te laten handelen, wetende dat deze een eigen systeem heeft. Je zou dan als handelaar je eigen systeem, jargon en expertise opgeven om je over te geven aan een nieuw systeem, zonder enige garantie.


--

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Economie - Teveel wiskunde, te weinig geschiedenis?

Het grootste bordeel van Europa