Derby Cycle (ook) naar de beurs


Het komt (m.i.) niet vaak voor dat Fietsproducenten de weg naar de beurs vinden. In Nederland is dat wel gewoon omdat fietsen bij onze cultuur hoort, en zo is Accell een beursgenoteerd fonds. In Nederland zijn er nauwelijks autoproducenten aanwezig, in tegenstelling tot landen als Duitsland en Frankrijk. Maar nu komt een Duitse producent met een fietsbedrijf dat naar de beurs gaat: Derby Cycle...

Met Google/translate heb ik een pagina van de website van DC vertaald:

Made in Germany is van hoge kwaliteit en duurzaam ondernemen in Duitsland. Dit is wat Derby Cycle. En dit is je kans!
eweging is ons element. Actief zijn, beter en beter, het oplossen van problemen aan te pakken en is ons recht en onze medewerkers - nu meer dan 500 Voor onze productie-site Cloppenburg zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers. We werken internationaal en in veel gebieden, dus verwacht het interessant en gevarieerde activiteiten.


Over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 wist het bedrijf voor de vijf merken Kalkhoff, Raleigh, Rixe, Focus und Univega 6% meer fietsen te verkopen: 80,500. Tevens ziet het bedrijf groeimogelijkheden voor de elektrische fietsen (25 februari).

--
19 september
Fietsenproducent Accell zou een bod kunnen doen op het Duitse Derby. Dit stelde analist Gert Steens van SNS Securities maandag in reactie op berichtgeving in de Financial Times Deutschland dat Derby gesprekken voert met Pon, de eigenaar van Gazelle.
Volgens de analist zou een combinatie van Derby en Gazelle ongunstig zijn voor Accell. Zowel in de Duitse als de Nederlandse markt zou het bedrijf in het defensief worden gedrukt. Gazelle is in Nederland de marktleider. Derby heeft een leidende rol als het gaat om elektrische fietsen.
Accell heeft al een belang van 22 procent in Derby en zou dit volgens de analist uit kunnen breiden. ,,Vanuit een financieringsperspectief is een volledige overname mogelijk. Het oprekken van de balans om Derby over te nemen zou wel de internationale groeimogelijkheden elders aantasten.' (IEX)

--
22 september: Accell doet geen tegenbod, dat zou de balans teveel verstoren en te weinig waarde toevoegen. De 22% deelname van Accell in Derby wordt door het bod van Pon 17 miljoen meer waard (IEX).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?