Waarmee moeten we Philips vergelijken?

De journalist wiens naam me ontschoten is, had het maar over de belofte die niet waargemaakt werd. Wat duidelijk is is dat de cijfers van Philips tegen vielen.Gerard Kleisterlee bracht steeds meer positieve punten in het gesprek aan, vooral dat de marge nu groter is dan toen en volgens plan, maar het maakte niet uit.
Met wie moet Philips nu vergeleken worden, dat was volgens mij vooral de vraag: technologiebedrijven als ASML, Apple en Intel laten recordwinsten en omzetten zien, maar Philips lijkt maar wat voort te kabbelen.
"Apple," vond Kleisterlee maar een uitzondering en met ASML mag het bedrijf niet meer vergeleken worden omdat juist de chipsdivisie afgestoten is. De term appels en peren meende ik ook te beluisteren.
De omzet die het bedrijf nu maakt, is daardoor altijd nog lager dan acht (en zeker lager dan die van negen) jaar geleden, maar ook de omzetten van 2006, 2007 en 2008 zijn nog niet in zicht. De omzet van ASML (over 2010) is hoger dan ooit. Bij Philips gaat het om de kwaliteit van de omzet.
Kleisterlee gaf echter geen naam van een concurrent; niet Siemens, niet GE... maar welk bedrijf dan wel? Misschien is dat - het ontbreken van een benchmark - wel het probleem en doen de cijfers er niet zo veel toe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?