British Airways vliegt richting Europa

BA heeft vandaag aangekondigd om naast nieuwe Boeings ook de Airbus 380 aan te schaffen. Tot op heden was BA "loyaal" aan Boeing.

Wat betekent deze nieuwe stap? Het begin van een nieuwe strategie en hoeveel invloed heeft Europa in deze beslissing? Groot-Brittanniƫ is geen partner in Airbus, maar de Europese Unie heeft wel een aantal succes-verhalen nodig. Het kan het resultaat geweest zijn van een lobby.
Belangrijk voor de voortgang van Europa is deze stap zeker, nog belangrijker is het dat Airbus (EADS) succesvol wordt. De onlangs aangekondigde wijziging in het bestuur waar niet langer twee bestuurder het bedrijf leiden is een goede stap. Aan het succes van onder andere Airbus kunnen we aflezen hoe het met het (economisch) succes van Europa staat. En op het economische succes volgt wellicht het politieke.

-- 5 april 2020. 13 jaar - en een #Brexit  - later kan je niet anders concluderen dat bedrijven heel anders denken over Europa dan de inwoners van de landen zelf. Deze historische stap heeft geen enkele voorspellende waarde gehad.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?